Skip to content

ΝΗΜΑΤΑ (THREADS)

threads

Σύσφιγξη και ανάπλαση της επιδερμίδας.

Τα νήματα (threads) αποτελούν μια σύγχρονη ασφαλή και καινοτόμο μέθοδο που μειώνει δραστικά την επιδερμική χαλάρωση του προσώπου και του σώματος, σχηματίζοντας ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει, συσφίγγει και υποστηρίζει τους ιστούς.

Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από πολυδιοξανόνη (Polydioxanone) και είναι απολύτως απορροφήσιμα από τον οργανισμό, καθώς ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοδιασπώμενα.

Στο σημείο του προσώπου, τα νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως στο οβάλ για τη βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος που επέρχεται με το πέρας του χρόνου, αλλά και τη διόρθωση της πτωτικής τάσης της περιοχής λόγω της βαρύτητας.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και στις παρειές μόνα τους ή σε συνδυασμό με νήματα ανόρθωσης για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνη) στην ουσία αποτελούνται από μια κλωστή -ένα νήμα- “φορτωμένο” σε μια βελόνα μήκους 3 μέχρι 9 cm.

Εφαρμόζοντας συνήθως αναισθητική κρέμα ή τοπική αναισθησία, ο ιατρός εισέρχεται στο δέρμα και προωθεί τη βελόνα στον υποδόριο ιστό παράλληλα με την επιφάνεια του δέρματος.

Στη συνέχεια, τραβάει πίσω τη βελόνα, οπότε το νήμα παραμένει μέσα στο δέρμα.

Αυτό που δημιουργείται στους ιστούς, λόγω του μικροτραυματισμού που δημιουργούν τα νήματα κατά την είσοδό τους στο δέρμα, είναι ένα οίδημα και τοπική υπεραιμία της περιοχής, που αυξάνει σημαντικά τη σφριγηλότατα του δέρματος, καθώς το βάζουν σε διαδικασία κολλαγονογένεσης, αξιοποιώντας τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας.

Το πρόσωπο αποκτά νεανική όψη, ενώ η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή και λεία.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή των νημάτων, ο οργανισμός αρχίζει να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη, δηλαδή τα δομικά συστατικά της επιδερμίδας.

Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την εφαρμογή χάρη στη μηχανική των νημάτων, ωστόσο βελτιώνονται ακόμα περισσότερο μέρα με τη μέρα, σε διάστημα 3 μηνών.

Το αποτέλεσμα διαρκεί 6-8 μήνες, χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογέννεσης, που είναι υπεύθυνη για τη σύσφιγξη και ανάπλαση της επιδερμίδας.

Οδηγίες μετά την εφαρμογή νημάτων

  • Την ημέρα της θεραπείας, απαγορεύονται όλες οι ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν επιδείνωση της φλεγμονής, όπως: σάουνα, ζεστό μπάνιο, χαμάμ κ.ά.
  • Θα πρέπει να εφαρμόζετε παγοκυψέλες ή ρολό πάγου στην περιοχή της θεραπείας, για περίπου 20 λεπτά, με σκοπό την αποφυγή οιδήματος ή μωλώπων, καθώς και 5 φορές τη μέρα για τις επόμενες 3-4 ημέρες
  • Εφαρμόστε αντιβιοτική κρέμα (Bactroban) με καθαρά χέρια στα σημεία εισόδου των νημάτων για τις πρώτες 48 ώρες.
  • Περιορίστε όσο μπορείτε τις κινήσεις του προσώπου για 24 ώρες, μην κάνετε υπερβολικούς μορφασμούς.
  • Στεγνώνετε το πρόσωπο μετά το πλύσιμο ταμποναριστά και όχι με τρίψιμο.
  • Ο πόνος, αν υπάρχει, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αγωγή από το στόμα (παρακεταμόλη). Η ιβουπροφαίνη και όλα τα αντιφλεγμονώδη αποφεύγονται για τις επόμενες 2 εβδομάδες για τον περιορισμό των εκχυμώσεων, αλλά και γιατί για τη θεραπεία είναι επιθυμητή μια φυσιολογική φλεγμονώδης φάση προκειμένου να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
  • Προτείνεται η ανύψωση της κεφαλής στον ύπνο κατά την πρώτη μέρα για τη μείωση του οιδήματος (αν η θεραπεία αφορά στο πρόσωπο).
  • Μην ασκείτε καμία πίεση προς τα κάτω στο πρόσωπο (παρειές).
  • Για τουλάχιστον 24 ώρες συνιστάται περιορισμός των έντονων δραστηριοτήτων. Η επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες μπορεί να γίνει μετά από 2 – 3 ημέρες.

Επικοινωνήστε με τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Ανδρέα Ανδρουλακάκη για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε το ραντεβού σας.

Εμπιστευθείτε την Ιατρική Αισθητική Παρέμβαση, στην Αθήνα, και αποκτήστε πρόσβαση στις πιο σύγχρονες θεραπείες.