Skip to content

6 ΜΥΘΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

auksitikh maston

Η αυξητική μαστών είναι μια από τις πιο γνωστές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως. Μόνο το 2019 ο αριθμός των επεμβάσεων αυξητικής ανήλθαν στα 1,795,551.

Στην Ιατρική Αισθητική Παρέμβαση, ο Δόκτωρ Ανδρέας Ανδρουλακάκης, ένας έμπειρος ιατρός πλαστικής χειρουργικής, απομυθοποιεί κάποια από τα πράγματα που θεωρούνται κοινή πεποίθηση στο ευρύ κοινό.

Μύθος Νο 1: Τα ενθέματα πρέπει να αλλάζουν μετά από 10 χρόνια.

Πραγματικότητα: Τα ενθέματα δεν διαρκούν για πάντα, ωστόσο τα 10 χρόνια είναι ένα αυθαίρετο χρονικό πλαίσιο. Περίπου 20% των γυναικών που κάνουν την επέμβαση πρέπει να τα αφαιρέσουν μόλις περάσουν τα 10 χρόνια, όμως αυτό σίγουρα δεν αφορά το σύνολο των γυναικών.

Μύθος Νο 2: Τα ενθέματα είναι επικίνδυνα.

Πραγματικότητα: Τα ενθέματα σιλικόνης είχαν απαγορευτεί το 1992, εξαιτίας του φόβου διαρροής της σιλικόνης στον οργανισμό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοάνοσα νοσήματα. Ωστόσο, η σύνδεση μεταξύ των δύο δεν βρέθηκε ποτέ από τους ερευνητές.

Τα ενθέματα σιλικόνης έχουν ξαναγίνει διαθέσιμα από το 2006 με επιτυχία και απειροελάχιστα προβλήματα.

“Η προστασία του ασθενή είναι προτεραιότητα σε κάθε περιστατικό και πάντοτε ακολουθούμε τις οδηγίες των μεγαλύτερων οργανισμών υγείας παγκοσμίως για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία και ανάρρωση των ασθενών”.

Μύθος Νο 3: Τα ενθέματα προκαλούν καρκίνο.

Πραγματικότητα: Έρευνες έχουν αποδείξει πως δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε ασθενείς με ενθέματα σιλικόνης. Όλα τα ενθέματα είναι εγκεκριμένα από τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ΗΠΑ).

Μύθος Νο 4: Τα ενθέματα εγγυόνται στητό, νεανικό στήθος.

Πραγματικότητα: Οι μαστοί, ακόμα και μετά από μια αυξητική, είναι επιρρεπή στην αλλαγή, λόγω ηλικίας, αλλαγών στο βάρος ή καταστάσεων εγκυμοσύνης.

Αν ενοχλείσθε από ένα κρεμασμένο στήθος, τότε τα ενθέματα μπορεί να μην είναι η μόνη λύση για εσάς. Μια πολύ καλή εναλλακτική είναι και η ανόρθωση μαστών με ή χωρίς τη χρήση ενθεμάτων.

Μύθος Νο 5: Όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο.

Πραγματικότητα: Το μέγεθος τον ενθεμάτων που θα επιλέξετε έχει σημασία, αλλά το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα το καλύτερο. “Δουλεύουμε πάντα με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα, έτσι ώστε το μέγεθος του στήθους να ταιριάζει φυσικά με το υπόλοιπο σώμα και να μην φαίνεται υπερβολικό ή αφύσικο’”.

Η τοποθέτηση ενός μεγάλου ενθέματος, σε ένα άτομο με μικρό και στενό θώρακα μπορεί να φανεί δυσανάλογο. Η επιλογή υπερβολικά μεγάλου ενθέματος μπορεί ακόμα και να επιβαρύνει τους ιστούς του σώματός σας, προκαλώντας “κρέμασμα” του στήθους.

Μύθος Νο 6: Τα ενθέματα καθιστούν αδύνατο το θηλασμό.

Πραγματικότητα: Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει πως οι μητέρες που θηλάζουν δεν αντιμετωπίζουν σχεδόν κανένα απολύτως πρόβλημα όσον αφορά το θηλασμό.

Τα ενθέματα σιλικόνης δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των παιδιών των οποίων οι μητέρες έχουν κάνει αυξητική μαστών. “Δίνεται πάντοτε η δυνατότητα στις ασθενείς να επιλέξουν την τοποθέτηση των ενθεμάτων ανάλογα με το αν θέλουν να θηλάσουν ή όχι. Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές και επιλέγουμε εκείνη που αρμόζει καλύτερα στην εκάστοτε περίπτωση”. Ο Δόκτωρ Ανδρουλακάκης και οι συνεργάτες του είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε σχετικά με την επέμβαση αυξητικής μαστών ή οποιαδήποτε άλλη επέμβαση. Για να κλείσετε ραντεβού για μια συνεδρία με τον ιατρό μπορείτε να καλέσετε στο 210- 3646955 ή μέσω της πλατφόρμας “Κλείστε ένα ραντεβού” την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

Πρόσφατα Άρθρα